ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала друк екстремістської літератури, яка могла зашкодити іміджу України

18.11.2020, 11:13
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Служба безпеки України не допустила постачання до однієї з пострадянських країн екстремістської літератури – книги “Маніфест Брентона Тарранта”, яка пропагує етнічний та культурний геноцид, закликає до терактів та масових убивств.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, заборонену книгу друкували кількома мовами в підпільних друкарнях на Київщині. 

Фото СБУ

Замовником літератури є колишній співробітник правоохоронних органів сусідньої з Україною держави. Протягом листопада він замовив три партії книг, а аванс перерахував на банківську картку. Він також оплачував відправлення товару через одного з поштових операторів.

Слідчі провели обшук за місцем проживання і функціонування підпільної друкарні та виявили мобільні пристрої, комп’ютерну техніку з доказами друку забороненої літератури, зразки вказаної продукції та поліграфічне обладнання.

Для блокування переправлення літератури за кордон в одному з відділень поштового оператора в столичному регіоні слідчі вилучили партію друкованої продукції, яку підготували до надсилання замовнику.

“Поставка з нашої країни екстремістської літератури могла призвести до дискредитації України на світовій арені, а також спланованої акції в пропагандистських ЗМІ для звинувачення нашої країни у розпалюванні протестних заходів на території іноземних держав. CБУ перевіряє можливу причетність до організації поставок книжок спецслужби сусідніх країн для цілеспрямованої провокації проти України”, – повідомляє СБУ.

За  цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох громадян України, причетних до виготовлення забороненої літератури.

Liked the article?
Help us be even more cool!