ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила в Києві проросійського пропагандиста, який чекав на прихід "нової влади"

19.05.2022, 15:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві викрили проросійського пропагандиста, який сподівався на “нову владу” в Україні. Про це повідомило Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

За даними слідства, він адміністрував антиукраїнську мережу в соціальних мережах та месенджерах із загальною аудиторією понад 350 тисяч користувачів.

У його месенджерах виявили листування з громадянами рф, де він висловлює підтримку російській агресії та сподівання на встановлення в Києві “нової влади”. “Тут террор и репрессии, атакуют все русское”, – жалівся у своїх повідомленнях поплічник окупантів куратору з рф”, – повідомляє СБУ. 

У своїй мережі чоловік розміщував матеріали, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України, прославляв російські окупаційні війська та звинувачував країни-партнери в поширенні фейків про події  в нашій державі. 

Під час обшуку за місцем його проживання в Солом’янському районі столиці правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, з яких здійснювалось адміністрування пропагандистських мереж. 

Фігуранту провадження повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2  (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Розв'язується питання про обрання пропагандисту міри запобіжного заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!