ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила на Закарпатті трьох проросійських інтернет-агітаторів

08.06.2022, 16:15
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Закарпатті викрито трьох агітаторів, які через інтернет закликали до захоплення державної влади та виправдовували агресію росії проти України.

Про це повідомляє Управління СБУ в Закарпатській області.

Для проведення інформаційних диверсій троє мешканців області поширювали деструктивний контент через створені ними сайти та мережу підконтрольних їм акаунтів у соцмережах.

Під час обшуків за місцями їхнього проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Зокрема, викрито мешканця Мукачівського району, керівника однієї з громадських організацій, який через адміністровані ним облікові записи та групи в соцмережах агітував до ухвалення рішень, що становлять загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни. 

Чоловік є прихильником одного з лідерів антидержавної організації так званого “народовладдя”, яка закликала до створення “республіки Україна”. 

За оперативними даними, протиправна діяльність фінансувалася, зокрема, й за допомогою коштів, отриманих від майнінгу криптовалют з подальшим їхнім обготівкуванням через криптобіржі та електронні платіжні системи. 

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). 

Також викрито двох мешканців області, які розхитували ситуацію в регіоні та просували прокремлівську риторику. Вони поширювали матеріали, у яких виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України. Це підтвердила ініційована СБУ низка лінгвістичних експертиз.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За всіма викритими фактами тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!