ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ відкрила справу проти ведучого 1+1

01.02.2018, 10:45

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо ведучого Олександра Дубінського за вимогою першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Про це йдеться у відповіді СБУ на офіційний запит телеканалу, повідомляється на сайті телеканалу “1+1”.

Згідно з інформацією, СБУ зареєструвала кримінальне провадження за статтею 259 КПК (“Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності”).

Як зазначає канал, 31 січня вони отримали відповідь СБУ на офіційний запит Студії 1+1, у якому підтверджується, що звернення від Гладковського дійсно надходило до правоохоронних органів.

“Однак СБУ зареєструвала кримінальне провадження не за статтею “Державна зрада”, як зазначалося у листі заступника РНБО, а за статтею 259 КПК, побачивши в результатах журналістського розслідування ведучого 1+1 завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, що, на наш погляд, фактично є звинуваченням журналіста у тероризмі. Зі свого боку, ми не розуміємо, які саме дії Олександра Дубінського та на яких підставах можуть бути кваліфіковані як “завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками”, - зазначає редакція.

Студія “1+1 медіа” заявляє, що обурена діями слідчих органів, які, на її погляд, “стають інструментом зведення рахунків людей, що знаходяться при владі”.

Телеканал “1+1” звертається до всіх відповідних органів із вимогою забезпечити безперешкодне та безпечне ведення журналістської діяльності в Україні.

“Ми опублікували документи, які підтверджують, що пан Гладковський веде бізнес в Росії, не зважаючи на те, що він є державним чиновником, відповідальним за оборону, закупівлю та продаж зброї і має доступ до державної таємниці. У нормальній ситуації всі ці документи, які ми опублікували про його діяльність - про офшорні схеми, незаконне збагачення, закупівлю автомобілів в Росії, які у нас продаються під виглядом чеських машин, - мають стати підставою для розслідування правоохоронними органами”, - зазначив Олександр Дубінський.

Канал нагадує, що заступник РНБОУ Олег Гладковський звернувся до СБУ з вимогою розпочати кримінальне провадження із звинуваченням Олександра Дубінського у державній зраді, базуючись на його журналістському розслідуванні, у якому йдеться про те, що перший заступник голови РНБО України займається бізнесом в Росії і проводить офшорні операції.

Як зазначає канал, Олег Гладковський є найближчим другом та партнером Президента України Петра Порошенка. У своєму розслідуванні Олександр Дубінський доводить, що гроші, зароблені в Україні, через кіпрські офшори інвестуються в російські “доньки” корпорації “Богдан”. Усі компанії належать чиновнику Гладковському – тоді ще Свинарчуку. Прізвище він змінив після перемоги Петра Порошенка на виборах, тоді ж отримав державну посаду – став першим заступником секретаря РНБО. Паралельно зі зміною свого статусу Гладковський маскує свої російські компанії.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня телеканал “1+1” заявив, що перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за експорт озброєнь, має намір притягнути до відповідальності ведучого програми “Гроші” Олександра Дубинського, чиє журналістське розслідування прирівняв до державної зради. У розпорядженні телеканалу опинився нібито лист Гладковського до голови СБУ, в якому він просить притягнути Олександра Дубинського до кримінальної відповідальності. Приводом для звернення до СБУ стала серія публікацій “І рибку з’їсти і в РНБО сісти”, оприлюднених на сайті Дубинського dubinsky.pro, де висловлюються підозри щодо співпраці пана Гладковського з російськими спецслужбами.

У Службі безпеки України повідомили, що звернення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського щодо нібито вчинення журналістом-розслідувачем Олександром Дубинським дій із ознаками державної зради розглянуть в установленому порядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!