ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста “1+1” до відповідальності

30.01.2018, 12:14
Фото - Ліга

У Службі безпеки України повідомили, що звернення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського щодо нібито вчинення журналістом-розслідувачем Олександром Дубинським дій із ознаками державної зради розглянуть в установленому порядку. Про це “Детектору медіа” повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

У спецслужбі підтвердили, що отримали листа від Гладковського з проханням внести до Єдиного реєстру досудового розслідування відомості про “вчинення Дубинським О.А. дій, що мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого двома статтями КК України, в тому числі й статтею “Державна зрада”.

“Закон зобов’язує нас його розглянути. Ми розглядаємо всі звернення в установленому законом порядку. Поки що коментувати, яким буде рішення, зарано”, - сказала Гітлянська.

Сам Олег Гладковський у відповіді на запит каналу “1+1” теж підтвердив, що надіслав на ім’я голови СБУ заяву, у якій просить внести відомості про вчинення Дубинським О.А. дій, що мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 111 КК України “Державна зрада”, до Єдиного реєстру досудового розслідування.

Гладковський у своєму зверненні до репортерського колективу ТСН наголосив, що його заява стосується особисто Олександра Дубинського, оскільки матеріал, який став причиною звернення, був оприлюднений на сайті журналіста і “ніяким чином не відноситься ані до каналу “1+1”, ані до публіцистичної програми “Гроші”.

У зверненні посадовець також наголошує, що публікація, про яку йдеться, на його переконання, “носить відверто підривний характер і напряму стосується Національної безпеки та обороноздатності Держави Україна”.  

Видання звернулося до РНБО із запитанням, чому Гладковський апелював до СБУ, а не до суду із позовом про захист честі і гідності і спростування недостовірної інформації. Однак відповіді не вдалося отримати, оскільки перший заступник секретаря РНБО перебуває у відрядженні.

Нагадаємо, 29 січня телеканал “1+1” заявив, що перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за експорт озброєнь, має намір притягнути до відповідальності ведучого програми “Гроші” Олександра Дубинського, чиє журналістське розслідування прирівняв до державної зради. У розпорядженні телеканалу опинився нібито лист Гладковського до голови СБУ, в якому він просить притягнути Олександра Дубинського до кримінальної відповідальності. Приводом для звернення до СБУ стала серія публікацій “І рибку з'їсти і в РНБО сісти”, оприлюднених на сайті Дубинського dubinsky.pro, де висловлюються підозри щодо співпраці пана Гладковського з російськими спецслужбами.

Liked the article?
Help us be even more cool!