ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ шукає свідків та потерпілих від катувань затриманого очільника "Ізоляції"

06.12.2021, 13:01
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України встановлює свідків та потерпілих від катувань керівника в’язниці окупантів “Ізоляція” в Донецьку. Про це повідомляється на сайті СБУ.

СБУ нагадала, що продовжує розслідувати кримінальне провадження щодо одного з колишніх ватажків так званої “ДНР”, який очолював незаконну в’язницю “Ізоляція”. 

“Під його керівництвом терористи утримували й катували громадян, у тому числі українських військових. […] Встановлено, що він керував в’язницею бойовиків, яку у 2014 році облаштували на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку. Туди терористи звозили незаконно затриманих українців. За вказівками зловмисника до людей чинили насильство і психологічний тиск. Крім того, за даними досудового розслідування, він особисто брав участь у катуванні потерпілих”, – йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі органів безпеки встановлюють усіх потерпілих від його протиправної діяльності.

“Тому СБУ звертається до людей, яких незаконно утримували у в’язниці “Ізоляція”, постраждалих від злочинних дій її очільника або які були свідками цих фактів, повідомити до Головного слідчого управління СБУ”, – йдеться в повідомленні. Повідомляти можна за телефонами: (044) 255-50-69, (093) 458-06-77 (з використанням месенджерів WhatsApp, Signal, Viber, Telegram).

Як повідомляв ІМІ, 9 листопада СБУ затримала в Києві колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”, очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області “Ізоляція” Дениса Куліковського. За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Його затримали в межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!