ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl

23.03.2017, 11:34

Сьогодні вранці, 23 березня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили представники онлайн-ресурсу, повідомляє “Детектор медіа”.

“Сьогодні вранці, 23.03 обшукали квартиру комерційного директора Олени Лапи, а зараз проходять обшуки у генерального директора YouControl Сергія Мільмана. Співробітники СБУ не допустили адвоката до Олени Лапи, а зараз намагаються перешкодити і Сергію Мільману”, – йдеться в повідомленні.

Офіційні коментарі юриста компанії пообіцяли дати трохи пізніше.

Представник онлайн-сервісу повідомив, що причина обшуків поки що невідома. Також він уточнив, що обшуки проводить СБУ.

Юрист і громадський активіст Клим Братківський у коментарі виданню заявив, що “ресурс YouControl має ознаки незаконної діяльності”. У листі, який він надав редакції, йдеться про те, що “державне підприємство “Інформаційно-ресурсний центр” не надавало доступ до бази даних Єдиного державного реєстру онлайн-сервісу YouControl”. Водночас, як він зазначив, ТОВ “Ю-Контрол” надає доступ до відомостей, які відсутні у відкритій базі даних, розміщеній на сайті Data.gov.ua.

“Є підозри, що діяльність онлайн-сервісу є незаконною, так як у законний спосіб, не зламуючи або якимось чином обходячи систему ЄДР, отримати всю інформацію неможливо, – сказав Братківський. – Таким чином, є всі підстави стверджувати, що ТОВ “Ю-Контрол” отримало доступ до бази Єдиного державного реєстру не з оприлюдненою бази даних на сайті http://data.gov.ua, а іншим чином, поза встановленого порядку”.

Фото - Херсонські вісті

Liked the article?
Help us be even more cool!