ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру жительці Вовчанська за впровадження стандартів освіти РФ

30.03.2023, 17:18
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Вовчанську (Харківська область) співробітники СБУ повідомили про підозру 52-річній місцевій жительці: під час окупації російськими військовими Харківської області вона добровільно співпрацювала з представниками російської окупаційної влади.

Про це повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, жінка погодилася на пропозицію окупаційної адміністрації та обійняла посаду директора "Волчанской общеобразовательной школы І–ІІІ степеней №2". Цей "освітній" заклад окупанти створили на базі приміщень та матеріальних цінностей Вовчанського ліцею №2 Вовчанської міської ради.

"Під час зібрання з персоналом жінка повідомила, що впроваджуватиме стандарти освіти РФ та проводитиме освітній процес російською мовою. Вона зібрала списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади держави-агресора та поїхати на курси підвищення кваліфікації до РФ. Встановлено, що зловмисниця навіть отримала від окупантів методичні рекомендації в електронному вигляді щодо організації навчального процесу початкової та середньої освіти відповідно до освітніх стандартів РФ", – написав Владислав Абдула.

Наразі їй заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 ("Колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти") Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру колишньому високопосадовцю з Одеської області Олександру Коротаєву. Раніше він був заступником начальника головного управління МНС (зараз ДСНС) в Одеській області. Він особисто агітував громадян вступати до лав загарбників і воювати проти України. У своїх публічних виступах перед людьми він виправдовує збройну агресію РФ, тимчасове захоплення Криму та воєнні злочини росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!