ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виправдовував агресію РФ та воєнні злочини: СБУ повідомила про підозру експосадовцю ДСНС

29.03.2023, 19:34
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому високопосадовцю з Одеської області Олександру Коротаєву. Раніше він був заступником начальника головного управління МНС (зараз ДСНС) в Одеській області.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Після початку повномасштабного вторгнення він переїхав до тимчасово окупованої Херсонщини. Там приєднався до місцевої окупаційної адміністрації і за дорученням колаборанта Володимира Сальдо формував новий військовий батальйон для окупантів.

"До складу цього угруповання ворог намагався примусово "мобілізувати" максимальну кількість місцевих жителів. При цьому він особисто агітував громадян вступати до лав загарбників і воювати проти України. У своїх публічних виступах перед людьми він виправдовує збройну агресію рф, тимчасове захоплення Криму та воєнні злочини рашистів", – зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності настоятелю храму УПЦ МП у Старобільському районі Луганської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!