ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру соратнику Монтян, який адміністрував її телеграм-канал

09.05.2023, 12:18
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві адміністратора прокремлівського телеграм-каналу пропагандистки Тетяни Монтян, яка публічно виправдовує збройну агресію РФ. Чоловікові повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ в Україні, глорифікації її учасників, повідомила пресслужба СБУ

Перебуваючи в Росії, Монтян дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця – 46-річного киянина. Підозрюваний знайомий з Монтян із 2014 року і балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили.

"Після початку повномасштабного вторгнення він активно допомагав колаборантці "розкручувати" її проросійський телеграм-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників. Зловмисник "модерував" дискусії у коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів. Також він "фільтрував" дописи, які не відповідають "критеріям" кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян", – повідомили в СБУ.

Крім того, підозрюваний у соцмережах поширював публікації із запереченням причетності російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України й поширював фейки про ситуацію на фронті.

"Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта", – наголосили у відомстві.

Фото – СБУ
Фото – СБУ
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року правоохоронці повідомили про підозру адвокатці Тетяні Монтян за систематичне публічне підтримання Росії. Її підозрюють у публічних закликах до повалення та насильницької зміни конституційного ладу України, території та державного кордону України, підтримки рішень, дій держави-агресора.

У лютому 2022 року Тетяна Монтян виступила на засіданні Ради Безпеки ООН на запрошення Росії. Вона назвала Україну “колонією колективного Заходу”, звинуватила Захід у спробі втягнути Росію у війну, а Україну – в “обстрілі ста тисяч людей”. Також заявила, що Київ, який назвала “київським режимом”, ніколи не збирався виконувати Мінські угоди, а лише брав перерву, щоб зміцнити армію і спробувати відбити “ЛНР” та “ДНР” силою.

Крім того, Монтян неодноразово їздила на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Обвинувальний акт щодо Монтян правоохоронці вже передали до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!