ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокатку Монтян судитимуть за підтримку Росії у війні проти України

30.03.2023, 13:28
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно адвокатки Тетяни Монтян, яка систематично публічно підтримує Росію у війні проти України. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, обвинувачена з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлюється щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. “Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовує військову агресію Російської Федерації. Публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України”, – повідомляє Офіс ГПУ.

Їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади; зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; колабораційну діяльність; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 109; ч.ч. 1, 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111-1; ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року правоохоронці повідомили про підозру адвокатці Тетяні Монтян за систематичне публічне підтримання Росії. Її підозрюють у публічних закликах до повалення та насильницької зміни конституційного ладу України, території та державного кордону України, підтримки рішень, дій держави-агресора.

У лютому 2022 року Тетяна Монтян виступила на засіданні Ради Безпеки ООН на запрошення Росії. Вона назвала Україну “колонією колективного Заходу”, звинуватила Захід у спробі втягнути Росію у війну, а Україну – в “обстрілі ста тисяч людей”. Також заявила, що Київ, який назвала “київським режимом”, ніколи не збирався виконувати Мінські угоди, а лише брав перерву, щоб зміцнити армію і спробувати відбити “ЛНР” та “ДНР” силою.

Крім того, Монтян неодноразово їздила на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Liked the article?
Help us be even more cool!