ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокатці Тетяні Монтян оголошено про підозру

10.02.2023, 10:14
Фото - slovoidilo.ua
Фото - slovoidilo.ua

Правоохоронці повідомили про підозру адвокатці Тетяні Монтян за систематичне публічне підтримання Росії. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Її підозрюють у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України, території та державного кордону України підтримки рішень, дій держави-агресора (ч. 3 ст. 109, ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-3 КК України).

За даними слідства, підозрювана з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлюється щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. “Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовує військову агресію Російської Федерації. Публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України”, – зазначає  Офіс ГПУ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України, оперативне супроводження – Департамент кіберполіції НП України.

Нагадаємо, Тетяна Монтян виступала на боці захисту в справі журналіста Руслана Коцаби, обвинуваченого в державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України.

У лютому 2022 року Тетяна Монтян виступила на засіданні Ради Безпеки ООН на запрошення Росії. Вона назвала Україну “колонією колективного Заходу”, звинуватила Захід у спробі втягнути Росію у війну, а Україну – в “обстрілі ста тисяч людей”. Також заявила, що Київ, який назвала “київським режимом”, ніколи не збирався виконувати Мінські угоди, а лише брав перерву, щоб зміцнити армію і спробувати відбити “ЛНР” та “ДНР” силою.

Крім того, Монтян неодноразово їздила на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Через ці поїздки її внесли до бази “Миротворця”.

Liked the article?
Help us be even more cool!