ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Мардану: закликав до репресій над українцями

01.07.2023, 11:24
Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського пропагандиста Сергія Ключенкова (більш відомого під псевдонімом Сергій Мардан), який закликав до геноциду українського народу, повідомила пресслужба відомства.

Він є одним з ключових блогерів прокремлівського видання "Комсомольская правда", а також бере активну участь у ток-шоу на ще одному рупорі кремля – телеканалі "Соловьёв live".

"Із самого початку повномасштабного вторгнення РФ Мардан публічно підтримав агресивну війну проти України і виправдовував воєнні злочини російських окупантів. Задокументовано, що зловмисник постійно агітував за проведення масових репресій проти цивільного населення України. В одному з прямих ефірів він запропонував створити концтабори для мешканців тимчасово окупованої України, які чинять спротив рашистам", – зазначили в СБУ.

Ініційовані СБУ мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності Мардана. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями:

ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);

ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також виготовлення та поширення таких матеріалів з використанням ЗМІ);

ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їхнього розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів).

Як повідомляв ІМІ, російський пропагандист та ексведучий радіо "Комсомольська правда" Сергій Мардан відкрито зрадів терористичному удару по багатоповерхівці в Дніпрі, внаслідок чого загинули 29 мирних жителів та ще 73 дістали поранення."Приємно? Не приховуватиму, приємно! Але набагато приємніше було б побачити рознесений вщент якийсь дніпровський міст. Навіть якщо в цей будинок влучила наша ракета, особисто для мене це не змінює взагалі нічого", – сказав Мардан.

Liked the article?
Help us be even more cool!