ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Клірику УПЦ МП з Вінниччини загрожує до восьми років тюрми за підтримку РФ у Telegram

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно священнослужителя УПЦ МП з Хмільницького району Вінниччини, якому інкримінують виправдовування агресії Росії. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

“Клірик обвинувачується в тому, що протягом 2022–2024 років у власному акаунті в Telegram поширював текстові та відеоматеріали з чіткою підтримкою проросійської ідеології та антиукраїнською позицією”, – зазначає прокуратура.

За даними слідства, першоджерелами такої інформації часто були російські телеграм-канали, які розповідають про “справжні причини СВО” та подають російську збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт українців. 

“У таких дописах українські військовослужбовці зображені жорстокими агресорами щодо мирного населення, особливо жінок і дітей, а окупаційні війська РФ і незаконні збройні формування – миротворцями і визволителями”, – йдеться в повідомленні. 

Як повідомляв ІМІ, йдеться про Євгена Кошельника, протоієрея Калинівського благочиння Вінницької єпархії УПЦ МП, настоятеля храму в селі Люлинці. За даними СБУ, він публічно виправдовував збройну агресію РФ та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

Священника обвинувачують у поширенні матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, що вчиняли збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, та виправдовування, заперечення збройної агресії РФ, зокрема через представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, заперечення тимчасової окупації частини території України (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!