ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру буковинцю, який виїхав до Росії та адмініструє звідти антиукраїнські спільноти

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру уродженцю Чернівецької області, який виїхав до Росії та звідти адмініструє антиукраїнські спільноти в соціальних мережах.

Про це повідомляють Управління СБУ в Чернівецькій області та Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, уродженець міста Сторожинець виїхав до Росії ще 2014 року і після тимчасової окупації Криму та територій Донецької і Луганської областей почав активну проросійську пропагандистську діяльність.

Так, підозрюваний створив та адмініструє в забороненій в Україні соціальній мережі “Одноклассники” спільноти “пехотинцы Путина” та “Буковина – Святая Русь”. 

“Через ці сторінки він активно поширює публічні заклики до зміни меж території України, ведення агресивної війни та глорифікує Путіна як “собирателя земель русских”, – йдеться в повідомленні. 

Також він, за даними СБУ, систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть “фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично”, а також закликав до знищення українців та держави Україна загалом. 

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

СБУ встановила його місця перебування та проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру жителю Чернівців, який у соцмережах поширював антиукраїнські матеріали й публічно закликав до агресивної  війни та зміни меж території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!