ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру чернівчанину, який пропагував у соцмережах війну проти України

26.01.2023, 10:36
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру жителю Чернівців, який у соцмережах поширював антиукраїнські матеріали й публічно закликав до агресивної  війни та зміни меж території України.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Управління СБУ в Чернівецькій області.

За даними слідства, чоловік із червня 2021 року поширював на своїй особистій сторінці у заблокованій в Україні соцмережі “ВКонтакте” “брехливі кремлівські пропагандистські матеріали”. 

“Зокрема, інтернет-агітатор розміщував дописи про те, що “Украина восемь лет бомбит Донбасс”, “влаштовує геноцид”, а “Донбас – це Росія”. Також пропагандист захоплювався “лідерами” самопроголошених квазідержавних утворень “Л/ДНР”, а українців називав нацистами”, – повідомляє СБУ.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України чоловік поширював дезінформацію про ситуацію в місцях бойових дій і закликав військових ЗСУ здаватися та переходити на бік ворога.

Як зазначає СБУ, відповідно до висновку судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, ці матеріали містять публічні заклики до агресивної війни, яку веде Росія на території України, та до зміни меж держави.

Інтернет-агітатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!