ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру старобільчанці, яка пропагувала російські свята та організувала псевдовибори

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності організаторці незаконних виборів та пропагандистських масових заходів на тимчасово окупованій Луганщині Ользі Чех.

Про це повідомило Управління СБУ у Луганській та Донецькій областях, а також йдеться у тексті підозри на сайті Луганської обласної прокуратури.

Ольга Чех/Фото - видання "Остров"

За даними слідства, художня керівниця Старобільського будинку культури пішла на співпрацю з ворогом та добровільно погодилась на призначення “заступником голови виборчої дільниці №420 Старобільського муніципального округу ЛНР”.

У період з 15 по 17 березня 2024 року під час незаконної передвиборчої кампанії, вона забезпечила роботу цієї виборчої дільниці.

Крім того, вона неодноразово брала участь у агітаційних масових заходах окупантів на Старобільщині. 

Зокрема, у 2022-2023 роках вона спільно з представниками окупаційної влади підготувала, організувала та провела низку “урочистостей” з нагоди російських “свят”.

У складі агітаційної команди Ольга Чех їздила населеними пунктами Луганщини з пропагандистськими виступами на підтримку війни РФ проти України. 

“Під час заходів використовувалася символіка російської агресії, ретранслювалися меседжі кремлівської пропаганди”, зазначили в СБУ.

Ользі Чех загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомили про підозру жительці Луганщини у глорифікації російських окупантів (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

У квітні 2024 року Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, який засудив до 15 років позбавлення волі хмельничанку й визнав винною в державній зраді та у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!