ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру жительці Луганщини, яка у соцмережі вихваляла Путіна

Контррозвідники Служби безпеки України повідомили про підозру жительці Луганщини у глорифікації російських окупантів (ч. 2 ст. 436-2 ККУ), повідомила пресслужба ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

У заблокованій в Україні соцмережі “Одноклассники” вона поширювала антиукраїнський контент.

“На своїй сторінці вона систематично публікувала хвалебні дописи про російського диктатора та його політику, про подвиги пригожина та угруповання “Вагнер”, виправдовувала російську агресію проти України”, зазначили в СБУ.

Співробітники СБУ повідомили про підозру жительці окупованого Алчевська (Луганська область)/Фото - пресслужба СБУ

Як зазначили в СБУ, жінка постійно живе в окупованому Алчевському районі. З 2018 року має російський паспорт і отримує пенсію від окупантів. У лютому 2024 року вона приїхала до Харківської області, зареєструвалась як переселенка і почала оформлювати українську пенсію та виплати для переселенців. Після цього вона планувала повернутись в окупацію.

В СБУ додали, що зараз вирішується питання про скасування жінці нарахованих виплат.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, який засудив до 15 років позбавлення волі хмельничанку й визнав винною в державній зраді та у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!