ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила нову підозру Сівковичу: координував інформдиверсії Шуфрича проти України

Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Служба безпеки України заявляє, що колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Володимир Сівкович причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь Кремля.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них – підозрюваного в держзраді Нестора Шуфрича, який був одним з основних “спікерів” та за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань. 

“Встановлено, що поплічники Сівковича “розганяли” фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські “тези” щодо “безальтернативності” проросійського вектора в зовнішній політиці”, – зазначає СБУ.

У такий спосіб, зазначає спецслужба, Кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення РФ та дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами.

СБУ нагадала, що Сівкович працює на ФСБ РФ і переховується в Росії, куди виїхав у 2014 році, щоб уникнути правосуддя за спроби силового розгону Майдану. У Москві він “розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України”.

“Це одне з пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ”, – зазначає СБУ.

Сівковичу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Раніше за матеріалами СБУ та ДБР його дії були кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Сівковичу загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили про підозру в державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу. Цього ж дня Печерський районний суд Києва взяв Шуфрича під варту на 60 днів без права внесення застави.

10 листопада 2023 року Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Шуфричу у вигляді тримання під вартою до 15 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!