ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підозрює чернівчанку в поширенні інформації про розташування військових формувань

05.02.2024, 14:52
Альона Чорна

Слідчі обласного управління СБУ повідомили про підозру чернівчанці Анжелі Гуріній. За даними слідства, вона робила фото та відео військових об'єктів. Санкція статті (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України. – Ред.) передбачає позбавлення волі від п'яти до восьми років.

Це представниці ІМІ підтвердила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

Вона нагадала, що поширення інформації про розташування чи переміщення особового складу ЗСУ та військової техніки в соціальних мережах, публікація її в пресі чи повідомлення стороннім особам може призвести до ворожих ракетних ударів по зазначених локаціях:

“Такі дії завдають непоправної шкоди обороноздатності країни, руйнувань критичної інфраструктури та становлять загрозу життю і здоров’ю цивільного населення”, зазначає Федоренко. 

Представниця ІМІ звернулася до Анжели Гуріної по коментар. Наразі вона не відповіла.

На своєму ютуб-каналі Анжела Гуріна розмістила відео, у якому розповіла, що не поширювала інформації про розташування військових частин, а фіксувала незаконні дії працівників ТЦК.

Анжела Гуріна чернівецька підприємиця, учасниця руху Остапа Стахіва “Права людини”. У  серпні 2023 року СБУ проводила обшуки в будинку Гуріної. 

Liked the article?
Help us be even more cool!