ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині трьом адмінам тг-каналів, які попереджали про роздавання повісток, повідомили про підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру трьом адмінам телеграм-каналів, які повідомляли військовозобов’язаним місця вручення повісток на Черкащині.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Управління СБУ в Черкаській області.

За даними слідства, троє місцевих жителів створили телеграм-канали та впродовж 2023–2024 років повідомляли про заходи, що проводять працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в області.

Вони розміщували інформацію про актуальні місця роздавання військовозобов’язаним повісток з метою ухилення від мобілізації в умовах воєнного стану. Для збору відомостей про “локації” адміністратори телеграм-каналів використовували власну мережу інформаторів серед місцевого населення. Також підозрювані намагалися встановлювати та видаляти з каналів учасників, які мають стосунок до ТЦК та СП і можуть зашкодити інформуванню, зазначають правоохоронці.

Загалом СБУ заблокувала сім груп у месенджерах Telegram та Viber, які повідомляли військовозобов’язаним місця вручення повісток на Черкащині. Мешканці регіону, які адміністрували групи, особисто повідомляли про заходи, які проводять ТЦК на території області. Крім того, адміни надавали дозвіл іншим учасникам оперативно розміщувати інформацію, де ТЦК, та закликали чіткіше вказувати їхні “локації”. Ці канали набрали популярності, кількість їхніх підписників становила від 250 до 12 тисяч, зазначають правоохоронці.

Під час проведених обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці виявили планшети та мобільні телефони з доказами протиправних дій, зазначає СБУ.

Наразі трьом адміністраторам таких спільнот повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ заблокувала вайбер-канал, який перешкоджав мобілізації громадян на Львівщині. За даними спецслужби, вайбер-канал в онлайн-режимі повідомляв про актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликав ховатися від представників військкоматів.

Liked the article?
Help us be even more cool!