ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ передала до суду справу власника запорізького телеканалу "Алекс"

Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо власника запорізького телеканалу "Алекс", експрезидента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва і директора департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на Росію. У межах кримінального провадження суд арештував усе майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд гривень

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном.

Як повідомляв ІМІ, експрезидента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який є фактичним власником запорізького телеканалу "Алекс", затримали за підозрою в колабораційній діяльності й пособництві державі-агресору наприкінці жовтня 2022 року. За даними СБУ, затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації. 

Телеканал "Алекс" почав мовлення в 1995 році. За структурою власності, датованою на сайті ТРК 2020 роком, 100% ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" (ТРК "Алекс") належать ТОВ "Інново". Воно, своєю чергою, за даними Youcontrol, на 100% належить В'ячеславу Богуслаєву. Прямим бенефіціарним власником ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" з непрямим вирішальним впливом на сайті вказується Богуслаєва Олена Серафимівна, дружина Богуслаєва. Після затримання на майно Богуслаєва було накладено арешт.

У листопаді 2022 року радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Богуслаєва можуть обміняти на українських військовополонених, яких утримують російські окупанти.

У травні 2023 року Богуслаєв попросив внести його до списку на обмін з Росією.

Liked the article?
Help us be even more cool!