ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власника запорізького телеканалу "Алекс" можуть обміняти на українських військовополонених – Подоляк

25.10.2022, 12:09
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який є фактичним власником запорізького телеканалу "Алекс", можуть обміняти на українських військовополонених, яких утримують російські окупанти.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

На запитання журналіста, чи братиме Богуслаєв участь в обміні з огляду той факт, що в нього є громадянство Росії, Подоляк відповів:

"Хороше запитання. Точно так, як по Медведчуку. Все, що стосується процесу обміну, – це настільки тонка матерія… По Медведчуку ви бачите, використали суб’єкт: віддали, отримали всі дані, всі свідчення, віддали – займайтеся там своїм Медведчуком. Забрали своїх класних хлопців. Я сподіваюся, що ми будемо використовувати будь-яку можливість, будь-яких людей, особливо громадян Росії, для того, щоб забрати своїх пацанів", – сказав Подоляк.

Нагадаємо, 23 жовтня СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в колабораційній діяльності й пособництві державі-агресору. Затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого в Запоріжжі. Посадовці діяли в змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним з головних виробників озброєнь для збройних сил РФ. Разом з Богуслаєвим затримано й начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі".

Того ж дня СБУ виклала у своєму телеграм-каналі уривки аудіо з перемовинами Богуслаєва з представниками російського оборонного комплексу, в якому вони домовляються про постачання двигунів для російських винищувачів. Також на аудіо чутно, як Богуслаєв каже, що "розуміє" і не має претензій до того, що одна з російських ракет поцілила на територію "Мотор Січі" під час чергових обстрілів Запоріжжя.

На сайті "Мотор Січі" з'явилося звернення трудового колективу до Президента України, Голови Верховної Ради, секретаря РНБО та в.о. голови СБУ, в якому Богуслаєва називають "безкінечно відданим Україні". Також колектив заявляє, що "так не можна ставитися до людини, яка все своє життя присвятила Україні, яка живе й працює поряд з нами, під щоденними обстрілами, ризикуючи власним життям. Ми щиро віримо в його невинність й завжди довіряли йому як своєму лідеру, що дбає про світле майбутнє нескореної України, вітчизняного авіабудування, про долю підприємства та кожного моторобудівника". 

Нагадаємо, за структурою власності телеканалу "Алекс", датованою на сайті ТРК 2020 роком, 100% ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" (ТРК "Алекс") належать ТОВ "Інново". Воно, своєю чергою, за даними Youcontrol, на 100% належить В'ячеславу Богуслаєву. Прямим бенефіціарним власником ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" з непрямим вирішальним впливом на сайті вказується Богуслаєва Олена Серафимівна, дружина Богуслаєва.

Наразі в новинах ТРК "Алекс", які викладено на сайті, немає жодної згадки про затримання і висунення підозри в колабораційній діяльності В'ячеславу Богуслаєву та щодо розслідування, яке проводить СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!