ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власник запорізького каналу "Алекс" Богуслаєв попросив обміняти його в РФ

11.05.2023, 10:27
Фото – російське пропагандистське агентство ТАСС
Фото – російське пропагандистське агентство ТАСС

Власник запорізького телеканалу "Алекс", який припинив роботу в лютому 2023 року, експрезидент "Мотор Січі" В’ячеслав Богуслаєв попросив внести його до списку на обмін з Росією. Про це йдеться в листі-заяві за його підписом на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який є в розпорядженні "Схем" (Радіо Свобода).

Богуслаєва підозрюють у пособництві державі-агресору, колабораційній діяльності, сприянні діяльності терористичної організації і протидії ЗСУ. Нині він перебуває в СІЗО, всі обвинувачення відкидає.

"Прошу додати мене до списку на обмін з Російською Федерацією", – пише Богуслаєв російською у заяві до Офісу президента.

У документі стоїть його підпис з приміткою: "Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи". В супровідному листі його адвоката зазначено дату скерування заяви – 20 березня 2023 року.

Фото "Схеми" (Радіо Свобода)

Про те, які шанси в колишнього керівника стратегічного підприємства на обмін, "Схеми" запитали в Головного управління розвідки Міноборони України.

"Україна і надалі буде застосовувати всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб від держави-агресора. Але що стосується конкретних кейсів та прізвищ, ми можемо коментувати це лише за результатами", – повідомив у коментарі представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Лист-заяву Богуслаєва з проханням про обмін, журналісти "Схем" оприлюднили в новому розслідуванні, в якому опублікували невідомі раніше записи телефонних розмов на той момент президента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, які свідчать про те, що в розпал повномасштабного вторгнення Росії він блокував передання гелікоптера Мі-2 українським розвідникам. Зокрема, він віддавав вказівки розібрати борт на запчастини та приховати документи, які були необхідні для його експлуатації.

Як повідомляв ІМІ, президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який є фактичним власником запорізького телеканалу "Алекс", затримали за підозрою в колабораційній діяльності й пособництві державі-агресору наприкінці жовтня 2022 року. За даними СБУ, затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації. 

Телеканал "Алекс" почав мовлення в 1995 році. За структурою власності, датованою на сайті ТРК 2020 роком, 100% ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" (ТРК "Алекс") належать ТОВ "Інново". Воно, своєю чергою, за даними Youcontrol, на 100% належить В'ячеславу Богуслаєву. Прямим бенефіціарним власником ТОВ "Медіагруп Алекс.юа" з непрямим вирішальним впливом на сайті вказується Богуслаєва Олена Серафимівна, дружина Богуслаєва. Після затримання на майно Богуслаєва було накладено арешт.

У листопаді 2022 року радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Богуслаєва можуть обміняти на українських військовополонених, яких утримують російські окупанти.

Liked the article?
Help us be even more cool!