ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ не оскаржувала скасування заборони на в’їзд в Україну російському реперу

28.07.2020, 11:21
Фото - aminoapps.com
Фото - aminoapps.com

Служба безпеки України не оскаржувала рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування запровадженої СБУ заборони на в’їзд в Україну на три роки російському реперу Елджею (справжнє ім’я Олексій Узенюк). Про це йдеться у відповіді

СБУ на запит Радіо Свобода.

“Вказане рішення Окружного адміністративного суду СБ України не оскаржувалося”, – повідомили в СБУ.

Інших подробиць у Службі безпеки не навели.

Як нагадує  видання, 10 липня в СБУ заявляли, що ще не вирішили, чи оскаржувати скасування заборони на в’їзд в Україну російському реперу.

Окружний адміністративний суд Києва у червні скасував рішення СБУ від 27 листопада 2018 року про заборону на в’їзд в Україну на три роки російському реперу Елджею (справжнє ім’я Олексій Узенюк).

За даними суду, Елджей подав позов до СБУ і вимагав скасувати заборону, запроваджену після скарги колишнього народного депутата Володимира Парасюка, який вимагав заборонити реперу в’їжджати в Україну через виступ у Коктебелі в анексованому Росією Криму. Доказом цього було відео в YouTube.

Крім того, за версією СБУ, в жовтні 2018 року Елджей та інші особи в інтерв’ю виданню “РИА Новости Новосибирск” зазначили, що вважають АР Крим російською територією, в яку Росія “історично багато вклала”.

Суд вирішив, що висновок СБУ про те, що репер незаконно відвідував окуповану територію АР Крим, є необґрунтованим і безпідставним.

Як повідомляв ІМІ, 18 березня 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ вилучило з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, російську телеведучу Катерину Варнаву.

Liked the article?
Help us be even more cool!