ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ арештувала активи Марченко в семи підприємствах припортової інфраструктури Одещини

02.06.2023, 10:43
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України арештувала акції підозрюваної у фінансуванні російських збройних формувань, дружини ексдепутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксани Марченко в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Мова йде про корпоративні права в АТ “Ексімнафтопродукт”, ПрАТ “Синтез Ойл”, ПрАТ “Синтез Транзит”, ТОВ “Укрлоудсистем”, АТ “Одеснафтопродукт”, ПрАТ “Чорноморський паливний термінал” та ТОВ “Альбіон Коммодітіз”.

Як зазначає СБУ, Марченко володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур.

Загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн грн. 

“Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави. Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря”, - повідомляє спецслужба.

Як повідомляв ІМІ, СБУ в Івано-Франківській області оголосила в розшук Оксану Марченко за підозрою у фінансуванні російських угруповань. 

Наприкінці лютого суд арештував майно Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

СБУ заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

5 квітня 2023 року стало відомо, що за матеріалами СБУ суд арештував ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!