ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сарненська міськрада не надає "Четвертій владі" інформацію про зарплату керівництва

30.11.2022, 10:31
Фото – lexinform
Фото – lexinform

Виданню “Четверта влада” не надали інформацію про зарплати керівництва Сарненської міської ради, попри два надіслані запити. Лише після скарги Уповноваженому та оприлюднення інформації про перешкоджання журналістській діяльності, орган влади відреагував на запит журналістів. 

Про це повідомляється на сайті видання.

Видання опублікувало низку публікацій про зарплати керівників місцевих рад. Ці матеріали створені на основі відповідей на запити. Сарненська міська рада одна з рад, яка не надала відповідь на запити “Четвертої влади”. До неї журналісти зверталися двічі - у липні та жовтні. 

Медіа зазначає, що запити надсилали на офіційну електронну адресу Сарненської міськради, а потім журналістка неодноразово телефонувала до органу влади, аби дізнатися, коли буде відповідь. Однак міська рада, по суті, ігнорувала журналістів. 

Відповідь надійшла тільки після оприлюднення блогу головного редактора “Четвертої влади” Володимира Торбіча, оголошення акції “100 запитів мерам порушникам”, а також скарги до Секретаріату Уповноваженого з прав людини щодо порушення права на інформацію.

Тоді керуючий справами Сарненського міськвиконкому В’ячеслав Шимко зв'язався з редакцією і повідомив, що рада начебто не отримувала запити, ймовірно, через проблеми з сервером. “Схоже, що запити в раду слід надсилати не на офіційну електронну пошту, а оголошувати публічно”, - зазначає видання.

Агенція просила копії електронних документів з інформацією про нараховані грошові виплати з усіма видами доплат та надбавок (з розшифровкою), премії та матеріальної допомоги за кожен місяць першого півріччя 2022 року голови Сарненської міської ради Руслана Серпенінова та усіх його заступників.

Видання втретє надіслало запит (21 листопада) і отримало підтвердження, що цей лист Сарненська міська рада отримала. А 22 листопада міська рада повідомила, що отримала листа від представника Уповноваженого з прав людини щодо порушення права на інформацію і відповіла, що не отримувала запити.

Liked the article?
Help us be even more cool!