ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт видання “Четверта влада” зазнав DoS-атаки після публікації про помпезне весілля депутата

04.06.2021, 11:30
Інстаграм Святослава Стельмащука
Інстаграм Святослава Стельмащука

Сайт рівненської агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” 4vlada.com перестав працювати ввечері 3 червня, після публікації матеріалу, який свідчить про можливе незаконне збагачення місцевого депутата. Про це повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області.

3 червня на сайті вийшов матеріал про весілля депутата міської ради від партії “Рівне разом” Святослава Стельмащука, яке, за підрахунками медіа, коштувало понад півтора мільйона гривень. На ньому виступав гурт “Hardkiss” (подарунок від нареченого), а за ведучого був відомий шоумен Юрій Горбунов. Журналісти поцікавилися, звідки в депутата такі кошти, адже, відповідно до декларації, він заробляв близько 11 тисяч гривень на місяць.

Матеріал спричинив резонанс і обурення серед коментаторів у соцмережах, утім ознайомитися з ним протягом вечора було неможливо: читачі не могли зайти на сайт

Редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч пов’язує атаку з виходом розслідування про весілля депутата.

“У матеріалі згадуються персонажі, які фігурували в попередніх розслідуваннях, після яких у нас атакували сайт. Але цього разу атака серйозніша, ніж тоді”, – розповідає Володимир Торбіч.

На своїй сторінці у фейсбуці редакція “Четвертої влади” повідомила, що звертатиметься до поліції.

“Проти нас ведеться злочинна атака на сайт із перешкоджанням журналістській діяльності й втручанням у комп'ютерні системи. Заблоковано доступ до сервера. Ми маємо всі матеріали з розслідування про депутата партії “Рівне разом”, після якого почалися ці проблеми. Подібні, але слабші атаки були в час виборів після матеріалів про Романа Куриса і Віктора Шакирзяна. Ми відновимо сайт з бекапу і всі матеріали найближчим часом. Поширимо цей матеріал на багатьох інших сайтах, а до злочинців, зрештою, постукають у двері, як постукали й до підпалювачів редакції”, – повідомила “Четверта влада” у фейсбуці.

Напередодні місцевих виборів 2020 року сайт “Четвертої влади” зазнав дві атаки за тиждень. Тоді ЗМІ пов'язувало їх із публікацією розслідування про кандидата на посаду міського голови від партії “Рівне разом” Віктора Шакирзяна.

Liked the article?
Help us be even more cool!