ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт діджитал-агрегатора новин FREEДОМ зазнав масованої DDoS-атаки

Сайт діджитал-агрегатора новин FREEДОМ (частина державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України”) зазнав масованої DDoS-атаки

Про це Інституту масової інформації повідомила пресслужба держпідприємства.

Хакери вчинили кібератаку ввечері та вночі з 12 на 13 березня. Сайт отримав 33 млн запитів за короткий час, проте продовжував роботу з незначними ускладненнями.

“Атака, за якою, очевидно, стоять російські хакери, відбувалася кількома хвилями ввечері та вночі. DDoS-запити надходили з території США, Колумбії, Бразилії, Індії, Аргентини, Нідерландів”, – зазначає пресслужба.

Технічні фахівці держпідприємства оперативно подолали проблему. Діджитал-агрегатор новин FREEДОМ продовжував працювати, але в країнах, з яких вчинялась атака, доступ до нього був ускладнений. 

Водночас сайти телеканалу FREEДОМ та “Дім”, а також діджитал-портал The Gaze, які входять до ДП “МПІУ”, працювали в штатному режимі.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня 2024 року два сайти державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” – сайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ – зазнали масованої DDoS-атаки. Компанія вважає, що за атакою могли стояти російські хакери.

25 січня внаслідок масштабної кібератаки на один з дата-центрів стався збій у роботі сайтів телеканалів “Дім” та FREEДОМ.

Liked the article?
Help us be even more cool!