ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт 032.ua заявив про погрози журналістці через публікацію про цукровий завод

06.01.2020, 11:29
Фото – фейсбук 032.ua
Фото – фейсбук 032.ua

Журналістка львівського сайту 032.ua Юлія Лавришин отримала погрози у фейсбуці після публікації про забруднення річок Західний Буг та Київський потік викидами ТзОВ “Радехівський цукровий завод”. Про це йдеться в заяві видання.

За інформацією видання, 2 та 3 січня журналістці з “попередженнями” та “порадами” в приватні повідомлення у фейсбуці написав чоловік на ім’я Павло А. Він порадив не писати більше про цукровий завод і попередив Юлію Лавришин про те, що нею “зацікавився Сікорський”, “все тепер роблять гроші” і “в Радехові вже був випадок”. У заяві відзначили, що згадуваний Сікорський – це, ймовірно, глава ТЗоВ “Радехівський цукор” Віталій Сікорський. 

У виданні не знають точно, чи реальною є сторінка людини, яка написала медійниці. “Однак усі дані про неї, а також номер її телефону будуть передані в правоохоронні органи для встановлення цієї особи”, – повідомили у 032.ua. 

“Ми, редакція 032.ua, вважаємо неприпустимим той факт, що журналістів намагаються залякати через їхню професійну діяльність, та вирішили надати цьому розголос. Наголошуємо, погрози і залякування журналістів – це злочин, що передбачений ст. 345-1 Кримінального Кодексу України, яка тягне за собою кримінальну відповідальність”, – йдеться в заяві.

Видання нагадало, що 2 січня, як і низка інших львівських видань, опублікувало інформацію про те, що екологи виявили забруднювальні стоки з Радехівського цукрового заводу в річки Західний Буг та Київський Потік. Ця публікація ґрунтувалася на офіційних висновках Держекоінспекції Львівщини.

Сама Юлія Лавришин у пості на фейсбуці підтвердила факт залякування і зазначила, що це відбувається через передрук пресрелізу. Як повідомляє представниця ІМІ у Львівській області, 2 січня пресреліз від Держекоінспекції у Львівській області з інформацією про забруднення передрукували також “Варіанти” та leopolis.news.

Фото - 032.ua
Liked the article?
Help us be even more cool!