ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РИА Новости закликало до повного знищення енергосистеми та інфраструктури України

13.10.2022, 14:00
Фото – telegraf.news
Фото – telegraf.news

Державна російська агенція РИА Новости оприлюднила колонку пропагандиста Петра Акопова “Почалася нова стадія демонтажу України”, у якій він закликає російську владу продовжувати ракетні удари до повного знищення цивільної інфраструктури України попри гуманітарну катастрофу, яку спричиняє це руйнування.

Увагу на цей матеріал звернув увагу “Детектор медіа”.

Пропагандист у матеріалі пише, що масовані ракетні удари, які Росія завдає по інфраструктурі та цивільних об’єктах, убиваючи десятки мирних жителів, – це лише “попередження” і є “помстою за вибух на Кримському мості”. 

Акопов закликає російську владу не зупинятися: “Якщо для остаточної перемоги потрібно буде вивести з ладу енергетичні мережі та зруйнувати мости, нам доведеться це зробити – за всього розуміння того, якої шкоди це завдасть цивільному населенню”.

Як зауважує видання, заклики до фактичного геноциду українців Акопов пояснює тим, що, руйнуючи інфраструктуру та економіку України, Росія повертає її “до природного для неї стану частини руского міра”. Тобто “природний стан руского міра” – це відсутність доріг, мостів, опалення, світла – все те, що інші російські пропагандисти називають “Середньовіччя”.

Фактично, пише “Детектор медіа”, колонка Акопова – це пояснення аудиторії тези Дмитра Медведєва, який закликав до “повноцінного демонтажу політичного режиму України”, тобто до знищення української державності.

Акопов – штатний пропагандист багатьох російських ЗМІ. Він багато років співпрацює з російськими “Известиями” та іншими кремлівськими й державними виданнями. Саме він був автором колонки, яка вийшла також на РИА Новости 26 лютого, де фактично стверджувалося, що “спеціальна військова операція” Росії завершилася за два дні. І Україна “знову стала частиною руского міра”. Колонку пізніше видалили і з РИА Новости, і з інших російських видань, що її передрукували. Українські видання припускали, що колонка Акопова була запланована саме на 26 лютого, оскільки Кремль планував захопити Київ і перемогти Україну за два дні.

Нагадаємо, РИА Новости не вперше публікує заклики до знищення української державності та геноциду українців. На початку квітня інший пропагандист, Тимофій Сергєйцев, оприлюднив колонку, де склав план “денацифікації” України на 25 років, який передбачав повну русифікацію України, “каяття” українців за “русофобію”, а також перевиховання українських дітей у дусі російської пропаганди, де українці не існують, а є лише малороси, чи просто хворі росіяни. Страждання українців від війни Сергєйцев називав необхідним етапом “денацифікації”. Президент Зеленський назвав статтю Сергєйцева доказом на майбутньому трибуналі.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2022 року СБУ оголосила підозру автору антиукраїнських публікацій Тимофію Сергєйцеву.

Liked the article?
Help us be even more cool!