ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RSF та EFJ вважають знущанням та пародією вирок Єсипенку

17.02.2022, 10:49
Фото – Олександра Сурган / Крим.Реалії
Фото – Олександра Сурган / Крим.Реалії

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” назвала “знущанням з правосуддя” ухвалений підконтрольним Росії Сімферопольським районним судом вирок щодо фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка, повідомляє Радіо Свобода.

В організації назвали затримання Єсипенка “необґрунтованим” і вимагають його негайного звільнення.

“RSF засуджує знущання з правосуддя після того, як підконтрольний Росії суд у Криму засудив українського репортера Владислава Єсипенка до шести років позбавлення волі за нібито “зберігання вибухових речовин”. Затриманий за необґрунтованими звинуваченнями й підданий катуванням, він має бути звільнений негайно”, – повідомила організація на офіційній твіттер-сторінці.

Європейська федерація журналістів (EFJ) вважає “пародією на правосуддя” вирок Єсипенку. 

“Ми засуджуємо пародію на правосуддя. Єсипенко затриманий за безпідставними звинуваченнями й підданий тортурам. Він має бути звільнений негайно! Ми закликаємо Росію припинити переслідування інших незаконно затриманих професійних та громадянських журналістів. Крім того, EFJ та IFJ (Міжнародна федерація журналістів. – КР) закликають міжнародні організації, такі як ОБСЄ, Рада Європи та ЮНЕСКО, рішуче відреагувати та вимагати від Росії поваги до свободи преси й журналістської діяльності”, – заявив генеральний секретар EFJ Рікардо Гутьєррес.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд засудив фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму.

16 лютого низка українських правозахисних та медійних організацій засудила ув’язнення журналіста Крим.Реалії Владислава Єсипенка в тимчасово окупованому Криму та вимагає від влади РФ негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!