ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RSF подала позов проти французького регулятора через відмову заблокувати російську пропаганду

29.11.2022, 10:36
Фото - Bertrand Guay / AFP
Фото - Bertrand Guay / AFP

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” (RSF) подала позов проти державного французького регулятора телерадіомовлення (ARCOM), який відмовився ухвалити заходи щодо супутникового оператора Eutelsat, що ретранслює російські пропагандистські канали. Про це повідомляється на сайті “Репортерів без кордонів”.

Так, адвокат організації Патріс Спінозі подав 17 листопада звернувся до Державної ради, яка у Франції має повноваження верховного адміністративного суду, з проханням скасувати відмову ARCOM вживати заходів щодо Eutelsat. У своєму рішенні від 29 вересня регулятор визнав себе некомпетентним щодо трансляції російської пропаганди через супутники французького оператора Eutelsat.

Водночас “Репортери” подали клопотання до адміністративного судді з проханням терміново визнати рішення ARCOM юридично некоректним і зобов’язати Eutelsat припинити трансляцію російських пропагандистських каналів.

Рішення ARCOM було ухвалено у відповідь на запит “Репортерів без кордонів”, що ґрунтується на досьє, підготовленому “Комітетом Дідро”. У своєму листі від 8 вересня організація попросила ARCOM адресувати Eutelsat офіційне повідомлення про припинення мовлення трьох російських телеканалів, на яких базується військова пропаганда Кремля. Ці три канали поширюються у складі пакетів російських операторів НТВ+ і Триколор.

“Відмова ARCOM розв’язати важливе питання боротьби з пропагандою й підтримки журналістики є дуже прикрою. Ми закликаємо Державну раду проголосити цю відмову незаконною. Чи може Eutelsat бути однією з організацій, які заробляють на війні в цю епоху гібридних бойових дій? Найбільшим сліпцем є той, хто не хоче бачити”, – заявив генеральний секретар “Репортерів” Крістоф Делуар.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня “Репортери без кордонів” (RSF) закликали мовного регулятора Франції ARCOM наказати французькому супутниковому оператору Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів, які є лідерами в поширенні воєнної пропаганди Кремля.

2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Ґутьєррес розкритикував рішення Європейської Ради про заблокування російських пропагандистських каналів Russia Today (RT) і Sputnik на території ЄС.

Liked the article?
Help us be even more cool!