ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка США вважає український уряд причетним до загибелі доньки пропагандиста РФ – NYT

06.10.2022, 10:19
Фото – AFP
Фото – AFP

Розвідка США вважає український уряд причетним до загибелі російської пропагандистки Дар’ї Дугіної, доньки ультранаціоналіста Олександра Дугіна. Про це пише The New York Times із посиланням на власні джерела, передає "Детектор медіа".

За наявною у видання інформацією, США не брали участі в підготовці вбивства Дугіної та не надавали розвідданих і виступили б проти такого задуму, якби з ними проконсультувалися заздалегідь. Минулого тижня уряд США, пише NYT, надав власну оцінку причетності України, про яку раніше не повідомлялося. Україна заперечила причетність до вбивства відразу після нападу, і високопосадовці повторили ці заперечення, коли їх запитали про оцінку американської розвідки.

Деякі американські офіційні особи підозрюють, що справжньою метою операції був Олександр Дугін і що оперативники, які проводили її, вважали, що він буде в машині зі своєю дочкою. Дугін один з найвідоміших пропагандистів Росії, які закликають Москву посилити війну проти України.

Американські офіційні особи, на які посилається NYT, не розголошують, хто з українського уряду, як вони вважають, санкціонував місію з убивства Дугіної, хто здійснив напад і чи президент Володимир Зеленський погодив це.

Нагадаємо, 20 серпня на околицях Москви вибухнув автомобіль, у якому перебувала дочка російського пропагандиста Олександра Дугіна пропагандистка Дар'я Дугіна.

21 серпня ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що вважає підрив автомобіля Дугіної провокацією з боку російських спецслужб, у якій планують звинуватити Україну.

22 серпня ФСБ звинуватила у вбивстві Дугіної українські спецслужби.

28 серпня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що до підриву російської пропагандистки Дар’ї Дугіної причетні російські спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!