ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розгляд справи блогера Мемедемінова по суті розпочнеться в Ростові

28.05.2019, 11:41
Фото – Кримська солідарність / Радіо Свобода

У Північнокавказькому окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону 29 травня заплановане перше попереднє слухання у справі кримськотатарського громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, обвинуваченого в пропаганді тероризму. Про це повідомив Крим.Реалії адвокат Едем Семедляєв.

За його словами, засідання відбудеться в закритому режимі через відеозв’язок із сімферопольського СІЗО.

“Наріман ще перебуває в СІЗО Сімферополя, звідти в закритому режимі через відеоконференцзв’язок пройде перше засідання по суті. Після цього Нарімана етапують до Ростова-на-Дону, де проходитимуть слухання по суті”, – розповів адвокат.

Семедляєв зазначив, що захист розцінює кримінальну справу щодо Мемедемінова як політичну.

“Це процес проти незалежної журналістки в Криму, якої тут практично не залишилося. Вона зараз лежить на плечах громадянських журналістів, яким був і сам Наріман, поки його не посадили в тюрму”, – заявляє адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму продовжив запобіжний захід заарештованому активісту і блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!