ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Роскомнагляд" заблокував відео запорізького сайту для перегляду в Росії

Роскомнагляд заблокував для перегляду відео, розміщене на YouTube-каналі запорізького сайту inform.zp.ua у 2019 році. Інформацію від YouTube про блокування відео  в РФ редакція отримала в понеділок, 25 грудня.

Про це регіональній представниці ІМІ повідомив головний редактор сайту inform.zp.ua Ерік Бринза.

Скрін, наданий ІМІ редакцією inform.zp.ua

За його словами, вони отримали сповіщення від YouTube про те, що контент, зображений на відео "Руфери на баштовому крані в Запоріжжі" від 5 травня 2019 року, заборонений для перегляду в Росії і тому був заблокований.

На хвилинному відео, яке мало до цього моменту кілька переглядів, показана група з трьох чоловіків, які піднялися на баштовий кран, встановлений для будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі, і відзняли цей процес, а також краєвиди з висоти пташиного польоту. Відео супроводжується виключно музикою, в ролику немає слів. 

Мотиви такого рішення Роскомнагляду невідомі. За словами Еріка Бринзи, вони звернулися до служби підтримки YouTube з оскарженням цього рішення.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2022 року "Роскомнагляд" вимагав від запорізького сайту Vmeste видалити інформацію щодо війни РФ проти України. Тоді Роскомнагляд написав скаргу власнику хостингу, німецькій компанії Hetzner Online GmbH, з вимогою відімкнути сайт, якщо звідти протягом доби не буде видалена "інформація, що поширюється з порушенням закону".

Liked the article?
Help us be even more cool!