ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від запорізького сайту видалити інформацію про війну рф в Україні

12.04.2022, 10:50
Фото з Вместе
Фото з Вместе

Роскомнагляд вимагає від запорізького сайту Vmeste видалити інформацію щодо війни рф проти України. Про це 11 квітня на своїй сторінці у фейсбуку повідомив редактор сайту Іван Горін.

“Ці [ушльопки] обурені тим, що сайт Vmeste неправильно висвітлює так звану “спеціальну військову операцію" і називає окупантів, убивць і мародерів окупантами, вбивцями та мародерами”, – написав редактор. 

За його словами, Роскомнагляд написав скаргу власнику хостингу, німецькій компанії Hetzner Online GmbH, і вимагає відімкнути сайт, якщо звідти протягом доби не буде видалена “інформація, що поширюється з порушенням закону”.

Російський регулятор зазначив, що інформація на українському сайті містить “недостовірну суспільно значущу інформацію про спеціальну воєнну операцію, що проводиться збройними силами росії, її форму, способи ведення бойових дій, а також інформацію про атаки на об'єкти цивільної інфраструктури, багаточисленні жертви серед цивільного населення України і в лавах збройних сил російської федерації”.

Зі свого боку редактор Vmeste Іван Горін сподівається, що в “Hetzner приймуть єдине прийнятне рішення – відправити Роскомнагляд слідом за  русскім воєнним кораблем”.

Liked the article?
Help us be even more cool!