ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни закидають пропаганду через західні джерела, бо до них зараз підвищена довіра – Карп'як

10.03.2023, 16:08
Фото – ictv.ua
Фото – ictv.ua

Оскільки Україна блокує російські та проросійські медіа на своїй території, росіяни почали закидати свою пропаганду через західні джерела, зокрема Financial Times, The New York Times. 

Про це в інтерв’ю ІМІ розповів ведучий єдиного телемарафону Вадим Карп'як.

“Постійно з'являються якісь вкиди, що військова допомога не доходить до України, що HIMARS ми перепродали. Зараз історія про те, що “українці підірвали “Північний потік”. А в нас же зараз є підвищена довіра до західних медіа, бо вони попереджали нас про цю війну з кінця жовтня. Я нагадаю, що перша серйозна інформація, що Росія готується до нападу, з'явилась у The Washington Post наприкінці жовтня 2021 року”, – зазначив ведучий.

За його словами, за достатньої суми грошей можна замовити статтю в 90% авторитетних західних видань. Питання лише в тому, “хто підійде, з якою сумою і до кого”.

“Не обов'язково платити редакціям – можна корумпувати одного журналіста. Або ж він може робити це з ідейних міркувань, тому що вважає, що це правильно. Тобто стаття, спрямована проти України, не завжди проплачена стаття. Може, людина 10 років жила в Росії, працювала кореспондентом, у нього дружина росіянка, а він передивився путінського телебачення. Ось, як варіант”, – міркує Вадим Карп’як.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство закордонних справ України вимагає від видання Financial Times провести редакційне розслідування обставин появи матеріалів, які мають “ознаки дезінформації в інтересах Росії”. 

Йдеться про матеріал видання від 6 лютого “Прем’єр-міністерка Молдови закликає до збільшення допомоги ЄС задля приборкання контрабанди зброї з України”.

Ніколенко заявив, що цитати експрем’єр-міністерки Молдови не відповідають заголовку матеріалу Financial Times і матеріал є дезінформацією.

В інтерв’ю ІМІ ведучий марафону Вадим Карп'як зазначив, що телемарафон “Єдині новини” є офіційною позицією влади. Інформація в ньому на 95% перевірена. 

Liked the article?
Help us be even more cool!