ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телемарафон є офіційною позицією влади – ведучий Вадим Карп'як

10.03.2023, 13:41

Телемарафон "Єдині новини" є офіційною позицією влади. Інформація в ньому на 95% перевірена. Про це в інтерв’ю ІМІ розповів ведучий марафону Вадим Карп'як.

"Безперечно, завжди можна зробити щось краще. І марафон можна трохи "підшаманити", але марафон – це офіційна позиція влади. Тобто це інформація, яка приблизно на 95% перевірена і пропрувлена. Це те, що відбувається, це – позиція влади. І марафон цього не приховує. Дуже важливо у воєнний час мати таку офіційну позицію і знати, на що влада орієнтується, на що вона робить ставку. Страшно у війну не довіряти своїй владі", – зазначив ведучий.

Він наголосив, що марафон не окремий канал, а шість телевізійних груп та шість телеканалів, кожен з яких має шість годин ефіру через день "і готує їх на власний розсуд".

"Є якісь теми, які йдуть експресом через увесь марафон. Зараз, до прикладу, Бахмут, бо це важливо, але формат щоразу інший. Наприклад, у блоці ICTV це 15 хвилин новини / 15 хвилин розмовна студія. В інших каналів це по-іншому. Десь є вечірній прайм. Він робиться, звичайно, за стандартною схемою і з 8-ї до 9-ї у всіх, на кого випали новини цього дня. Здається, щосереди є документальні фільми. Тобто якась загальна вечірня лінійка більш-менш проглядається", – додав ведучий.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату "єдиного марафону" на телебаченні й давати глядачам вибір.

Своєю чергою міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон "зброєю України проти Росії". "Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії", – сказав він.



Liked the article?
Help us be even more cool!