ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ виділяє 360 млн рублів для знищення українських бібліотек на окупованих територіях

28.03.2023, 17:05
Фото – телеграм-канал Маріупольської міської ради
Фото – телеграм-канал Маріупольської міської ради

Росіяни продовжують вилучати з місцевих бібліотек на тимчасово окупованих територіях українські книжки та заміщують їх російською літературою.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Черговий доказ того, що історія циклічна. Так, за наявними даними, міністерство культури РФ виділяє 200 млн рублів на закупівлю та поширення російських книжок на ТОТ півдня та сходу. Водночас близько 120 млн рублів – на  створення трьох модельних бібліотек у кожному окупованому регіоні та 40 млн – на фінансування підконтрольним окупантам бібліотек окупованих регіонів", – йдеться в повідомленні.

Отже, зазначають у Центрі національного спротиву, росіяни ставлять перед собою мету знищити українську літературу на окупованій території.

"Це характерна риса росії – знищити рідну мову, насадити свої правила життя. Проте слід пам’ятати, що орки близько 400 років намагалися знищити українську мову, оскільки мова і культура формують національну ідентичність кожного народу. Саме тому росія на різних етапах свого існування, від царських часів і до сьогодення, так цілеспрямовано намагається нищити все українське", – додають у ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, російські пропагандисти отримали премію за псевдоісторичний посібник для українських школярів.

Liked the article?
Help us be even more cool!