ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни поширюють фейки про розкрадання українською владою грошей міжнародних партнерів

08.05.2023, 16:25
Фото – Shutterstock / ADragan
Фото – Shutterstock / ADragan

Росіяни зі сторінки у Facebook з назвою The newsr, яка маскується під "Новини та ЗМІ", поширюють допис, у якому українську владу звинуватили в крадіжці допомоги, наданої міжнародними партнерами для боротьби з РФ. Нібито країни надають "мільярдну допомогу", а бійцям "досі не вистачає ресурсів".

Про це повідомила пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За даними центру, цю психологічну кампанію ворог запустив 7 травня, а сторінку створили 6 травня.

"Станом на зараз вона не заблокована, тож усі її "реклами" ще можуть з'являтися в стрічках користувачів Facebook. Сам акаунт порожній. Це далеко не перша спроба росіян налаштувати українців проти влади та ослабити підтримку міжнародних партнерів. Насправді ж фактів розкрадання допомоги не фіксували ні партнери, ні міжнародні організації. Аби не дати ворогу посіяти паніку та розбрат в Україні, важливо не реагувати на ІПСО росіян. Блокуйте подібні матеріали та надсилайте скарги до служби підтримки Facebook", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України заблокувала діяльність розгалуженої мережі ворожих інтернет-агітаторів, до складу якої входило 11 осіб з різних регіонів України. Вони поширювали в месенджерах та соцмережах кремлівські фейки про війну в Україні. У квітні СБУ викрила міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів: до її складу входили шестеро пропагандистів, які публічно підтримували війну РФ проти України та закликали до зміни українських кордонів.

Liked the article?
Help us be even more cool!