ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала мережу інтернет-агітаторів, що поширювали кремлівські фейки

04.05.2023, 16:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України заблокувала діяльність розгалуженої мережі ворожих інтернет-агітаторів, до складу якої входило 11 осіб з різних регіонів України. Вони поширювали в месенджерах та соцмережах кремлівські фейки про війну в Україні, повідомляється на сайті СБУ.

Інформацію для своїх “публікацій” вони брали з пропагандистських російських інтернет-ресурсів.

Так, на Київщині контррозвідники СБУ викрили бізнесмена, який на власній фейсбук-сторінці заперечував російську збройну агресію та стверджував, що війна в Україні – це “внутрішній громадянський конфлікт”.

У Чернігівській області припинено діяльність двох пропагандистів, які в забороненій соцмережі “Однокласники” поширювали дописи на підтримку агресивної політики кремля та співчували втратам загарбників.

На Дніпропетровщині СБУ викрила чотирьох місцевих жителів, які в соцмережах та серед близького оточення закликали до співпраці з окупантами й дискредитували Сили оборони.

У Харківській області затримано ще одного ворожого поплічника. Він у фейсбуці розміщував пропагандистські відеоролики, в яких героїзував російських окупантів.

На Кіровоградщині двоє інтернет-агітаторів виправдовували воєнні злочини окупантів, зокрема обстріли українських міст.

Крім цього, в Одесі повідомлено про підозру одній з адміністраторів анонімного телеграм-чату, який створили для збору інформації про пересування української військової техніки територією регіону. Іншого адміністратора було затримано в лютому цього року в результаті спецоперації СБУ.

За цими фактами тривають слідчі дії в межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, у квітні СБУ викрила міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів: до її складу входили шестеро пропагандистів, які публічно підтримували війну РФ проти України та закликали до зміни українських кордонів.

Liked the article?
Help us be even more cool!