ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів

17.04.2023, 12:41
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів: до її складу входили шестеро пропагандистів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Пропагандисти публічно підтримували війну РФ проти України та закликали до зміни українських кордонів.

"Для цього вони створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину деструктивного контенту "підхоплювали" з інтернет-ресурсів країни-агресора", – розповіли в СБУ.

У Києві агітацією на користь росіян займався провідний інженер підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства "Антонов". У російських соцмережах він поширював відео з виступами Кадирова із закликами до "приєднання" окупованих районів України до складу РФ.

В Івано-Франківській області російську агресію виправдовувала жителька Калуша. Вона пропонувала видати російським загарбникам "головних бандерівців" і засуджена до п'яти років шести місяців позбавлення волі.

На Закарпатті правоохоронці затримали жителя Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в окупованих районах на півдні та сході України.

Також на Закарпатті співробітники СБУ викрили двох ворожих агітаторів з Білорусі: вони мали посвідки на проживання в Україні.

За даними слідства, чоловіки створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, на яких дискредитували Сили оборони та розпалювали антисемітські настрої.

У Запоріжжі про підозру правоохоронці повідомили чоловікові, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

Щодо всіх інтернет-агітаторів тривають слідчі дії в межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, російські пропагандисти підробили новину в стилі Укрінформу та поширили від його імені в соцмережах та медіа. 

Liked the article?
Help us be even more cool!