ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни переводять політв'язнів із Криму до таємного СІЗО в Чонгарі – омбудсмен

05.06.2023, 14:16
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Російські окупанти переводять частину політв’язнів із Криму до неофіційного слідчого ізолятора, який відкрили в селі Чонгар Херсонської області.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець із посиланням на Кримську правозахисну групу.

Як зазначається, туди вже перевели частину політичних вʼязнів, які утримувались у СІЗО №2 Сімферополя. Також там тримають людей, яких затримали з політичних мотивів у Херсонській та Запорізькій областях.

Зокрема, у новому СІЗО – близько 10 затриманих за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Наразі 181 особа незаконно утримується в Криму та Росії.

Фото – Меджліс Кримськотатарського народу

“Таке утримання осіб – незаконне! Це порушення прав і свобод людини зі сторони окупаційної адміністрації. Всі незаконно ув'язнені, які перебувають у місцях несвободи через сфальсифіковані звинувачення, мають бути звільнені”, – заявив омбудсмен.

Як повідомляв ІМІ, Центр прав людини ZMINA за 2022 рік в окупованому Криму зафіксував 98 випадків атак та погроз журналістам і блогерам.

У російських місцях несвободи перебувають 15 журналістів із Криму, зокрема й заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял (за документами – Джелялов).

Liked the article?
Help us be even more cool!