ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіянам перед відправленням на фронт видають пропагандистську пам'ятку – "Медуза"

03.04.2023, 11:46
Фото – ГУР МО
Фото – ГУР МО

Російським солдатам перед відправленням на війну проти України видають спеціальну пам'ятку. Листівка містить пропагандистські наративи та заклики воювати до останнього.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Медузу.

Пам'ятку випустив Західний військовий округ, її видають лише тим солдатам, які вирушають до України. На першій сторінці листівки зображено мапу України, проте без Криму, а інші окуповані території позначено червоним.

Більшість документа присвячена ідеологічному обґрунтуванню війни. Традиційно для пропагандистів у пам'ятці згадали Захід, який хоче "поневолити підкорені країни та народи", а його ідеали "повністю суперечать цінностям російської самобутньої цивілізації".

Водночас пропагандисти написали, що Україна є "клаптевою ковдрою з регіонів з різною історією".

За даними видання, брошуру надруковано приблизно в середині осені 2022 року, коли українські військові звільнили Харківську область та просувалися Херсонською. У пам'ятці пропагандисти називають "ганебним" здавання територій.

Разом з тим автори листівки запропонували "конкретні кроки щодо виправлення ситуації на фронті", а саме "повернення до сталінських методів ведення війни".

Пропагандисти процитували сталінський наказ № 227, більш відомий як "Ні кроку назад!". Цим наказом диктатор наказував "винищувати панікерів і боягузів" на місці, вводив загороджувальні загони та штрафні частини, куди відправляли дезертирів.

Фото – Медуза

Як повідомляв ІМІ, у Кремлі розробили методичку, згідно з якою відбудуться чергові вибори російського диктатора Володимира Путіна у 2024 році. Зокрема, за задумом ідеологів, президент РФ має наростити показники своєї "привабливості" серед росіян порівняно з минулими виборами.

Liked the article?
Help us be even more cool!