ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія заблокувала шаховий сайт Chess.com через статті про Україну

27.04.2022, 18:00
Фото – chess.com
Фото – chess.com

Найпопулярніший сайт для гри в шахи Chess.com оголосив про те, що його діяльність є заблокованою в Росії, повідомляє Суспільне.

Chess.com є сервісом, на якому шахісти можуть грати один проти одного онлайн. Крім того, сайт функціонує як окрема шахова спільнота, де користувачі також можуть писати статті.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Chess.com з'явилися статті, пов'язані з ним. Зокрема, це допис керівників сервісу щодо засудження війни в Україні, а також інтерв'ю українських шахістів в умовах війни.

У Chess.com повідомили, що Роскомнагляд, який виконує функції цензури в Росії, хотів заблокувати обидві статті для перегляду всередині країни, але не зміг цього зробити. У підсумку орган російської влади вирішив просто заблокувати роботу сайту.

Попри блокування Chess.com продовжує функціонування на території Росії завдяки застосункам, які були розроблені сервісом. І наголошує, що засуджує дії російського уряду проти України, не збираючись створювати перепони для публікації інших статей на тематику, пов'язану з війною.

У березні Росія та Білорусь дістали відсторонення від міжнародних турнірів. Шахісти, що представляють ці країни, можуть виступати лише під нейтральним прапором.

Як повідомляв ІМІ, Росія оштрафувала Wikimedia Foundation Inc. через відмову видалити статті про війну в Україні, в яких, зокрема, йдеться про звірства російських військових у Бучі.

Liked the article?
Help us be even more cool!