ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія поширює фейк про мобілізацію українців у Великій Британії – ЦПД

22.02.2023, 14:21
Фото – np.pl.ua
Фото – np.pl.ua

Росія поширює фейк про примусову мобілізацію українців у Великій Британії. Про це повідомив у телеграмі Центр протидії дезінформації при РНБО (ЦПД).

Як зазначив ЦПД, 11 лютого в мережі зафіксували поширення листа нібито від департаменту з питань рівноправ’я, житла та общин уряду Великої Британії. 

“Згідно з “документом”, учасники ініціативи “Житло для України” мають подати інформацію щодо проживання в них українських біженців чоловічої статі віком від 18 років”, – йдеться в повідомленні.

Центр протидії дезінформації звернувся до лондонської правозахисної організації Centre for Information Resilience (CIR) по роз’яснення, після чого додав, що офіційні особи та департаменти Великої Британії подібного листа не надсилали.

Центр зауважує, що про фейковість листа також свідчать: 

  • лексичні та граматичні помилки (відсутність літери “t” в слові “government”);
  • домен “[email protected]” справжній, проте його ніколи не використовували для офіційного листування.

“Ворог веде дезінформаційну кампанію щодо примусової мобілізації українців за кордоном. Ця інформація неправдива. Довіряйте офіційним та перевіреним джерелам інформації”, – зазначив центр.

Як повідомляв ІМІ, у січні Центр протидії дезінформації заявив, що росіяни поширюють у мережі ІПСО про те, що Євросоюз готується депортувати військовозобов'язаних чоловіків і жінок до України для мобілізації.

Liked the article?
Help us be even more cool!