ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни поширюють ІПСО щодо депортації військовозобов'язаних – ЦПД

27.01.2023, 14:30
Фото – istockphoto.com
Фото – istockphoto.com

Росіяни поширюють у мережі ІПСО про те, що Євросоюз готується депортувати військовозобов'язаних чоловіків і жінок до України для мобілізації.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Там зазначили, що фейковий лист нібито від міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі активно поширюють проросійські ЗМІ й канали соцмереж.

"Також Посольство України в Латвії повідомило, що до місцевих самоврядувань Латвії надходять так звані запити / листи нібито від Посольства України з проханням надати персональні дані громадян України призовного віку, які перебувають у Латвії", – зазначили в Центрі протидії дезінформації та підкреслили, що посольство не надсилало таких запитів / листів до відповідних державних органів Латвії.

"Бачимо, що ворог намагається дискредитувати Україну на міжнародній арені, а також отримати інформацію про українців за кордоном з подальшим використанням цих даних у власних маніпуляціях", – резюмували в Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв ІМІ, на сьогодні росіяни своїми ІПСО "розхитують" світ. "У ІПСО є точка входу, певні дії і точка виходу. На точці виходу заміряється результат. Вдалося змінити суспільну думку? Змінилися соціологічні рейтинги, настрої або ні? Після цього робиться висновок: на Європу проводиться ІПСО про розкрадання зброї; на Штати – про те, що це не американська війна, що це десь далеко і не треба, бо дорого; Африка, Близький Схід – це голод. Тобто це масштабні кампанії, які керуються з кількох центрів управління. Це системна, велика, тривала робота", – зазначив в.о. керівника Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Шаповалов.

Liked the article?
Help us be even more cool!