ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія оголосила в розшук юриста, який з Арестовичем у YouTube коментує війну

Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього адвоката Марка Фейгіна. Такі дані містяться в базі даних відомства, повідомляє “Настоящее время” з посланням на “Верстку”.

У картці розшуку йдеться, що Фейгін “розшукується за статтею КК”, але за якою саме – не уточнюється.

Державне російське агентство ТАСС з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що Фейгіна звинувачують у поширенні фейків про армію РФ (стаття 207.3 КК РФ), справу проти нього завів слідчий комітет РФ.

Марк Фейгін – колишній російський адвокат. Він захищав групу Pussy Riot у справі про “панк-молебень” у храмі Христа Спасителя в Москві, а також українську військову льотчицю Надію Савченко та обвинуваченого в шпигунстві проти Росії громадянина України Романа Сущенка.

У 2018 році його позбавили адвокатського статусу. У квітні 2022 року мін'юст РФ вніс Фейгіна до реєстру “іноземних агентів”. Зараз Фейгін проживає в Україні.

Фейгін веде свій YouTube-канал, де часто з колишнім радником Офісу Президента України Олексієм Арестовичем коментує російсько-українську війну.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року Росія оголосила в розшук Олексія Арестовича. За якою саме статтею ведеться розшук, не вказується.

У травні 2023 року Росфінмоніторинг вніс Арестовича до переліку терористів та екстремістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!