ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія не розглядає можливості обміну Медведчука на українських військових

27.04.2022, 15:34
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Москві не розглядають можливість обміну кума володимира путіна Віктора Медведчука на українських військовополонених.

Про це заявив речник російського президента дмитро пєсков, повідомляє Громадське з посиланням на “РІА Новини”.

На запитання щодо того, чи є можливість обміну Медведчука на українських військових, пєсков відповів: “Про це не йдеться”.

Після затримання Медведчука пєсков заявив, що той ніколи не мав закулісних відносин з рф. Речник тоді наголосив, що Медведчук не громадянин росії і що кремль не знає, чи хоче політик, щоб москва брала участь у ситуації навколо нього, адже “він ухвалив непросте рішення залишитися в Україні”.

“Медведчук не є громадянином росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної військової операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам якоїсь участі росії у вирішенні цієї ситуації”, – сказав пєсков.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала Медведчука 12 квітня. А 13 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

16 квітня Личаківський районний суд Львова обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Віктор Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок. 

18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

18 квітня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президентів України Володимира Зеленського та рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!